Libadalom Etyeken, a Gasztrosétányon 2018. november 11-én!
„Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.”
Nem vennénk a lelkünkre, ha miattunk éheznél és szomjaznál egész évben, ezért november 11-én várunk a Gasztrosétányon!
IGEN, LESZ LIBAFUTTATÁS AZ ETYEKRINGEN! 😉
https://www.facebook.com/events/994240384091534/
1. Aubergine Pince
– Mennyei libamáj, tépett libahúsos szendvics lilahagyma lekvárral
– Sült libacomb sütőtök rizottóval
– Borhab csokoládé forgáccsal
2. Desszert Pince
– Márton-napi hagyományos töltött kifli
– Forró csokoládé, tea és kávé
3. Milán Pince – Zalán Faház
– Falusi libaleves gazdagon és sült libacomb pezsgős káposztával
– Cserépedényben sült sólet árpagyöngyével
– Diós, lekváros kocka
4. Erdélyi Ízek Udvara
– Libahúsos csorba, libasült részeges káposztával és miccs faszénen sütve
– Tarpa pálinkák, Csíki Tiltott sörpárlat és keserű
– A Sobol pincészet borai
5. Árpás Laci Sonkamester Pincéje
– 2 évig érlelt, pácolt, szárított sonkakülönlegességek
– Délvidéki ízek: sütőtökkrémleves, töltött libanyak, ropogós libacomb, párolt lila káposzta, hagymás törtburgonya
– Barackkompót
6. Halmi Pince
– Különleges szörpök, folyóborok és borpárlatok kóstolója és vására
7. Château Újhegy
– Egytálételek, palacsinta, etyeki bor
8. Kácsor „Kíra” Pince
– Régi és újbor kóstoltatás, forralt bor és gyümölcspálinkák
– Sült libacomb, libatepertőkrémes kenyér és házi sütemények
– Alma-, körte-, és dióvásár
9. Tátrai Pincészet
– A pincészet borainak kóstolója és vására
10. Rezeda Terasz
– Fantasztikus libaleves, sült liba- és kacsacomb leveles tésztába tekerve, borsodóval
– Lúdláb torta és etyeki borok, forralt bor kardamommal
11. EtyekVin
– Vintage asztaldíszkészítés
12. Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
– Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására – újborkóstoló
– Szegfűszeges-narancsos forralt bor Szekszárdi Merlotból
– Tárkonyos libaaprólék-leves borász módra
– Libahúsos palacsinta tekercs pecsenyelével, ahogy Matyi szereti
– Tepsiben sült kacsacomb, pecsenyezsíros kenyér libatepertő morzsával
– Márton-napi túródesszert
13. Dvorák Pince
– Tárkonyos libaraguleves, ludaskása és töltött libanyak
– Sült kacsacomb párolt káposztával és sült libakolbász
14. Etyeki Sajtútállomás
– Sajtkülönlegességek kóstolója és vására
– Raclette
15. Rókusfalvy Birtok
– Libafuttatás – lúdfutamra fel!
Nevezz saját tuninglibáddal vagy válassz a szervezők által hitelesített szérialibákból és tereld végig a szőlőtőkék határolta Etyekringen! Nevezés a helyszínen.
– Pohárral a kézben, újborral a palackban – rendhagyó pincetúra borkóstolóval és újborpalackozással
– Libaleves a Rókusfalvy Fogadó konyhájából
– Újborkóstoló, forralt bor és forró tea
16. Buzál-Mórocza Pince:
– Sváb konyhai hagyományok: ludas kása, ahogy Oma készítette
– Kettőt fizet, hármat vihet a Buzál-Mórocza Pincészet 2016. évi boraiból